Ajankohtaista

Blogi|
Anne Kouvonen pohtii blogissaan digitaalisten julkispalveluiden käytön vaikeutta ja tästä syntyviä käytännöllisiä ja oikeudellisia ongelmia haavoittuvassa asemassa olevan palvelunkäyttäjän näkökulmasta. Blogi jatkaa Ulla Buchertin aiemmin julkaistun blogitekstin kriittistä pohdintaa julkispalvelujen digitalisaation yhteiskuntapoliittisista haasteista.
Blogi|
Monista maista poiketen eläkkeiden riskit jaetaan Suomessa ja Kanadassa edelleen kollektiivisesti. Eläketurvakeskuksen erikoistutkija Jyri Liukko pureutuu blogitekstissään eläkkeiden kestävyyteen ja finansialisaatioon Suomen ja Kanadan esimerkkien kautta.
Tapahtumat|
Sosiaalipoliittisen yhdistyksen Joensuun paikallisosasto, Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitos ja Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry järjestävät perinteisen Jäidenlähtöseminaarin tiistaina 14.5. Seminaarissa käsitellään palvelujärjelmää nuorten näkökulmasta. Tapahtuma järjestetään Joensuun Pakkahuoneella, mutta sitä on mahdollista seurata myös etäyhteyksin.
Blogi|
Jaakko Harkko
Individual Placement and Support (IPS) on tuetun työllistymisen toimintamalli. Sen kohderyhmänä on yksi vaikeimmin työllistyvistä ihmisryhmistä: henkilöt, joilla on vaikeita mielenterveyshäiriöitä. IPS-mallin tuloksellisuutta on tutkittu lukuisissa korkealaatuisissa tutkimuksissa ja sen on osoitettu tuottavan tavoiteltuja työllistymistuloksia olennaisesti verrokkipalveluja paremmin.
Tapahtumat|
Järjestyksessään 47. Sosiaalipolitiikan päivät järjestetään Joensuussa 24.–25.10! Päivien teemana on turvallisuus. Päivillä kokoontuu 21 työryhmää. Tutustu työryhmiin päivien verkkosivuilla ja lähetä esitelmäabstraktisi työryhmien vetäjille 2.9.2024 mennessä!
Blogi|
Eeva Jokinen
Julkisessa keskustelussa keskustellaan usein rahasta ja säätämisestä. Kaiken pitäisi olla tehokasta ja kaikkea pitäisi tehostaa. Tehostaminen sinällään kuulostaakin järkevältä; miksi hukata aikaa ja muita resursseja, jos asiat voi hoitaa jouheasti ja virtaviivaisesti? Mutta kun erilaisia tehostamisryhtymyksiä katsoo lähempää, huomaa että tehostamisella on aina hinta. Kaikki tehostamistoimet vaativat investointeja, ainakin aluksi.
Uutiset|
Vuoden 2024 ensimmäinen Janus on julkaistu! Lehti sisältää kattavan paketin sosiaalipoliittisia ja sosiaalityön tutkimuksen teemoja. Numerossa on viisi(!) tutkimusartikkelia, kaksi puheenvuoroa ja kaksi kirja-arviota.
Uutiset|
Lehti sisältää neljä tutkimusartikkelia, kaksi puheenvuoroa ja kaksi kirja-arviota. Pääkirjoituksessa lehden päätoimittajat Kirsi Günther ja Milla Salin pohtivat tekoälyn mahdollisuuksia ja uhkia tieteelliselle tutkimukselle ja julkaisemiselle. Ajankohtaisen pääkirjoituksen saattelemana Januksen toimituskunta toivottaa mukavaa joulun odotusta ja innostavia lukuhetkiä numeron 4/2023 kanssa.
Tapahtumat|
Huoltaja-säätiö ja Sosiaalipoliittinen yhdistys järjestävät perinteisen Bruno Sarlin -iltapäiväseminaarin keskiviikkona 29.11.2023 Tieteiden talolla Helsingissä. Seminaarin teemana on palvelujärjestelmän ikähaaste.