XVIII Bruno Sarlin -seminaari: Eriarvoisuus hyvinvointialueilla: syitä, seurauksia ja uusia ratkaisuja

XVIII Bruno Sarlin -seminaari:
Eriarvoisuus hyvinvointialueilla: syitä, seurauksia ja uusia ratkaisuja

Vuoden 2023 alusta vastuu sosiaali- ja terveydenhuollosta sekä pelastustoimesta siirtyy hyvinvointialueille. Parantuuko palvelujärjestelmän yhdenvertaisuus ja kaventuvatko hyvinvointi- ja terveyserot, kuten tavoitteeksi on asetettu? Miten sosiaalihuollossa tulisi tehdä priorisointia? Miten eriarvoisuutta voidaan ylipäänsä tässä ajassa vähentää? Pitääkö aina kehittää uutta vai kantaisivatko vanhat ratkaisut, jos niistä vain pidettäisiin huolta?

Huoltaja-säätiö ja Sosiaalipoliittinen yhdistys järjestävät VXIII Bruno Sarlin -seminaarin iltapäiväseminaarina keskiviikkona 30.11.2022 klo 13.1517.00. Seminaari järjestetään Helsingissä Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6), ja sitä on mahdollista seurata myös etänä. Linkki tilaisuuteen julkaistaan lähempänä tapahtuma-ajankohtaa. Seminaarin jälkeen paikan päälle saapuville on tarjolla jouluglögit vapaan verkostoitumisen merkeissä.

Seminaarin juontajina toimivat sosiaalipoliittisen yhdistyksen puheenjohtaja Helena Hirvonen ja Huoltaja-säätiön toiminnanjohtaja Lea Suoninen-Erhiö

Ilmoittaudu mukaan tästä viimeistään 24.11 mennessä!
Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Mitä: XVIII Bruno Sarlin -seminaari
Missä: Tieteiden talo (Kirkkokatu 6, Helsinki)
Milloin: 30.11.2022 klo 13.15–18.00
SEMINAARIOHJELMA

Seminaarin avaus:

Marja Heikkilä, Huoltaja-säätiön hallituksen puheenjohtaja

Osa I – Hyvinvointialueiden rajoilla

Ikääntyminen ja hoiva
Hoivan tarpeet, hoivaköyhyys ja tasa-arvo
Professori Teppo Kröger, Jyväskylän yliopisto (CoE AgeCare)

Työttömyys
Palveluiden ja etuuksien yhteensovittamisen vaikeus
Professori Minna van Gerven, Tampereen yliopisto

Haavoittuvassa asemassa olevat
Palveluiden eriarvoistava kehä ja asumiseen liittyvä huono-osaisuus
Tutkimuspäällikkö Minna Kivipelto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Alustajien paneeli
Paneelikeskustelua johdattelee professori Marketta Rajavaara Helsingin yliopistosta

KAHVITAUKO 15.00

Osa II – Hyvinvointia – millä ehdoilla?

Paljon palveluja tarvitsevat
Monialaista tukea tarvitsevat asiakkaat keinoja yhdenvertaisuuden toteutumiseksi tulevassa palvelurakenteessa
Erityisasiantuntija, VTT, Anne Määttä, Diakonia-ammattikorkeakoulu

Priorisointi