Sosiaalipolitiikan päivät 2014

Sosiaalipolitiikan päivät järjestetään 23-24.10.2014 Itä-Suomen yliopistossa, Joensuussa.

Päivien teemana on Sosiaalipolitiikan rajat. Päivien teema suuntaa huomion raja-käsitteen kahteen ulottuvuuteen: toisaalta sosiaalipolitiikan ylirajaisuuteen globalisoituvassa maailmassa ja toisaalta sosiaalipolitiikan (rajallisiin) mahdollisuuksiin määritellä ja hallita yhteiskuntakehitystä.

Päivien puhujia ovat muun muassa professori Bridget Anderson Oxfordin yliopistosta, yliopistonlehtori Sirpa Wrede Helsingin yliopistosta, yliopistonlehtori Nathan Lillie Jyväskylän yliopistosta, tutkija Elina Aaltio Suomen Kuntaliitosta, professori Markus Jäntti Tukholman yliopistosta ja johtaja Riitta Särkelä SOSTE:sta (Suomen sosiaali ja terveys ry).

Kokoontuvat työryhmät:

Arviointia työllisyystoimien ja sosiaalityön rajalla
Autonomy of migration, changing border regime and transformations of social policy
Eläketutkimuksen työryhmä
Hoivan sosiaalipolitiikka
Hyvinvoinnin ja eriarvoisuuden mekanismit
Maaseudun näkökulmasta
Oikeus vai velvollisuus työhön?
Osallistava sosiaaliturva
Osallisuus kaupungissa
Paikallinen hyvinvointipolitiikka – rajoja  ja rakenteita
Professiorajat moniammatillisessa yhteistyössä
Social exclusion and inclusion of youth in global and local context
Sosiaali- ja terveyspolitiikan vaikuttavuus ja kustannusvaikuttavuus
Sosiaalioikeuden rajankäyntejä
Sosiaalipoliittinen mielikuvitus
Sosiaalipolitiikan ja teknologiatutkimuksen rajapinnalla
Sukupuolittuneet perheasemat ja sosiaalipoliitiikan rajat
Talouskriisin sosiaaliset seuraukset
Tutkija vapaalla. Muuttoliikkeiden tutkimuksen uudet virtaukset/ Researchers on the loose – what is new in migration research?

Ilmoittautuminen 10.10.2014 mennessä.

Järjestäjät:

Päivien järjestelyistä vastaavat Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitos, yhteiskuntapolitiikan oppiaine, Joensuun kampus, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry, ainejärjestö Praxis ry, Sosiaalipoliittinen yhdistys ry. sekä sen Joensuun paikallisosasto.

Sosiaalipolitiikan päivien internetsivuilla runsaasti lisätietoa. Lämpimästi tervetuloa!