Seminaari 9.11.: Sosiaalipolitiikan tulevaisuus?

Sosiaalipoliittisen yhdistyksen seminaari:

Sosiaalipolitiikan tulevaisuus?

Aika: 9.11. klo 12–16.00
Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Sali 505
Ilmoittautuminen tästä 6.11. mennessä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Suomalainen yhteiskunta muuttuu, mutta myös tietoisia muutoksia halutaan tehdä milloin globaalin talouden haasteisiin vastaamiseksi, milloin taas kestävyysvajeen paikkaamisen tai muiden kotimaisesta politiikasta nousevien pyrkimysten tähden. Sosiaalipolitiikka, puhutaanpa sitten oppialasta tai yhteiskuntaoloihin kohdistuvasta julkisesta toiminnasta, on yli vuosisadan ajan, muutosten keskellä pyrkinyt turvaamaan eri väestöryhmien mahdollisuuksia kohtuullisen hyvään elämään, osallistunut kansantalouden kasvattamispyrkimykseen ja keskusteluun oikeudenmukaisuudesta. Nykyisessä muutostahdissa katse on syytä kääntää myös tulevaisuuteen ja kysyä, minkälainen tulevaisuus on toivottava tai epäsuotava? Mitä seuraa erilaisista politiikkavaihtoehdoista? Tutkiiko sosiaalipolitiikka oppialana oikeita asioita? Tuottaako se yhteiskunnallisesti merkittävää tietoa? Minkälaista sosiaalipoliittista tutkimustietoa päätöksenteko tarvitsee tuekseen?

Osallistujat: Seminaari on suunnattu sosiaalipolitiikan tutkijoille ja asiantuntijoille sekä muille kiinnostuneille.

Ohjelma:

Avaus: Sosiaalipolitiikka 2020
Professori Eeva Jokinen (Itä-Suomen yliopisto)

Miten sosiaalipolitiikasta tuli työn politiikkaa?
Dosentti Raija Julkunen (Jyväskylän yliopisto)

Muuttuuko tutkijan arki kun tutkimuksesta tulee strategista?
Professori Mikko Niemelä (Turun yliopisto)

Kahvitauko

Sosiaalipolitiikka kolmannella aallolla
VTT, dosentti Markku Lehto

Hyvinvointitiedon tuottajat, välittäjät ja käyttäjät ruumiillistumaan!
Dosentti Jussi Simpura (Helsingin yliopisto)

Tilastomenetelmien rajamailla
Professori Pertti Töttö (Itä-Suomen yliopisto)

Sosiaalipolitiikka ja intersektionaalisuus